2012. február 20., hétfő

Táncpartner keresés női szemmel


Táncpartnert keresni nem egyszerű. Vagy inkább találni nem egyszerű? Vagy inkább jót találni nem egyszerű? Íme egy vélemény:

"Én nagyon szerencsésnek éreztem magam, mikor már a kezdetek-kezdetén volt táncpartnerem.  Így alakult. Sajnos nem ez az általános. A lányok bánatára ma még mindig kevés fiú kap kedvet, és jelentkezik tánctanfolyamra. Mi lányok pedig már annak nagyon örülünk, ha van kivel táncolni. 

Mint a szerelemben, itt is kereshetnénk az „igazi”-t. De mint tudjuk, hogy a szerelemben sincs tökéletes pár, és nem is kell, ugyanúgy tökéletes táncpartner sincs, azonban vannak alapvető, táncpartnerünkkel kapcsolatos igényeink.  Nem hinném azonban, hogy nagyon magasak ezek az elvárások. 

De kell, hogy legyenek elvárások, hiszen az intim szféránkba a párunk mellett mást nem, csak a táncpartnerünket engedjük be.  Válogatni ugye nemigen tudunk, inkább azt lehet mondani, hogy van egyfajta sorrend, ami meghatározza, hogy kivel táncolunk a legszívesebben, és kit szeretnénk táncpartnernek.  

 Nagyon fontos, hogy  „jó legyen vele táncolni”, jól érezzük magunkat a fiú közelében. Ami nem jelenti azt, hogy feltétlen tetszenie kell, de a stílusa, a kisugárzása ne legyen ellenszenves, hiszen elég sok időt töltünk vele.

 Nagyon fontos, hogy táncpartnerünk céljai hasonlóak legyenek, talán ez az egyik legfontosabb.  Előbb választunk akár egy kevésbé ügyes párt, ha hasonló a tánchoz való viszonyunk. 

Ami még szintén fontos, hogy is ne lenne az, hogy szeretünk olyan fiúval táncolni, aki ügyes, de azért tolerálni is tudjuk, ha lassabban tanul nálunk. Vannak egyéb másodlagos szempontok, mint pl. jó, ha táncpartnerünk  saját korosztályunkhoz tartozik, de mindent együttvéve, ha jól érezzük magát a társaságában, és hasonló a tánchoz való viszonya, céljai, akkor valószínűleg szívesen fogunk a fiúval táncolni." 

Te mit gondolsz?

1 megjegyzés:

  1. Nekem sajnos elég nehezen sikerült párt találnom, de ahogy mondani szokták: mindent a maga idejében. :) Bizonyos szempontból azért szerencsém volt, mert amikor "lecsaptam rá" még egyáltalán nem ismertem, nem is láttam korábban, ennek ellenére szerintem hamar sikerült megtalálnunk a közös hangot. Eleinte neki kicsit nehezebben mentek a lépések, de mostanra már eljutottunk odáig, hogy sokszor inkább én rontom el a figurákat. Ami a célokat illeti: nagyon határozott céljaim még nincsenek, egyelőre csak sodródok az árral, így ebből a szempontból még lehetnek pálca törések később, de perpillanat azt mondom, hogy ha most kéne párt keresnem és sok más táncossal együtt ő is szabad lenni, akkor biztos, hogy vele táncolnék a legszívesebben.

    VálaszTörlés